انواع کامیون ولوو - شرکت اصفهان تخشا

انواع کامیون ولوو

ولوو (Volvo) یکی از شرکت‌های بزرگ تولید کامیون در کشور سوئد است که تولیدات آن به سراسر دنیا صادر می‌شود. در ایران هم محصولات این برند طرفداران زیادی دارد. بزرگ‌ترین مزیت کامیون‌های ولوو، سازگاری با آب و هوای سرد و خشک است. این شرکت هر چند وقت یکبار مدل‌های جدیدی از انواع کامیون‌های خود را راهی بازار می‌کند. در ادامه قصد داریم به معرفی انواع کامیون ولوو بپردازیم.

معرفی کامیون ولوو

ولوو یکی از شرکای تجاری شرکت سایپا دیزل در تولید خودروهای تجاری سنگین می باشد. ولوو به عنوان یک شرکت خودروساز سوئدی در زمینه ساخت انواع خودروهای سنگین و قطعات آن فعال می باشد و هم اکنون به عنوان دومین گروه کامیون ساز مهم دنیا شناخته می شود. از جمله تولیدات شرکت ولوو می توان به کامیون، کشنده، اتوبوس، تریلی، تجهیزات ترابری و سازه ای و تجهیزات ترابری و سازه‌ای اشاره کرد.

اولین بار ایدهٔ تأسیس شرکت ولوو  در سال 1915 توسط شرکت اس کا اف صورت گرفت که بعدها در سال ۱۹۲۴ به صورت مستقل توسط آثار گابریلسون و گوستاو لارسن فعالیت خود ادامه داد.

ولوو تراکس شرکت زیر مجموعه ولوو می‌باشد که بخش تولید ماشین آلات سنگین این کمپانی را بر عهده دارد و دفتر مرکزی آن در شهر گوتنبرگ واقع شده است. ولوو تراکس در تولید انواع خودروهای تجاری و نظامی یکی از مهمترین کمپانی های خودروساز دنیا محسوب می‌شود.

شرکت سوئدی ولوو تراکس  تا قبل از ۲۰۱۵ دومین گروه بزرگ کامیون‌سازی دنیا محسوب می‌شد و اکنون با خرید ۴۵٪ از سهام دی اف سی وی تراکس (دانگ فنگ) در رتبه نخست قرار دارد. اولین کامیون تولید ولوو در سال 1927 در خط تولید این شرکت قرار گرفت و روانه بازار شد.

تاریخچه کامیون ولوو در ایران

تاریخچه کامیون ولوو در ایران قدمت دیرینه دارد. کامیون ولوو، چندسالی است که به واسطه سایپا دیزل پا به جاده های کشور گذاشته است. سایپا دیزل به عنوان یکی از مهمترین شرکت تجاری ولوو در منطقه خاورمیانه در سال 1364 با تولید کامیون های ولوو مدل F12و NL12 همکاری خودرو را آغاز نمود.

در حال حاضر شرکت سایپا دیزل با همکاری ولوو تولید بروزترین کامیون‌های این شرکت را در سری FH و FM با موتورهای مجهز به استاندارد آلایندگی یورو 4 در دست کار خود دارد.

موتور قدرتمند و گشتاور فوق‌العاده کارآمد یکی از ویژگی های بارز کامیون های ولوو است که با بهره مندی از  این موتور در کنار همکاری بی‌نظیر با گیربکس‌های I-Shift موجب ارتقای بهره‌وری سوخت‌ شده است.

انواع کامیون ولوو در ایران + مشخصات

کامیون ولوو در انواع مختلف نظیر تریلی ، کمپرسی، کامیون ولوو و کشنده ولوو روانه بازار حمل و نقل جاده ای کشور شده است. که در ادامه برخی از آن ها را برای شما شرح خواهیم داد.

کامیون FH

یکی از محصولات برند ولوو کامیون‌های سری FH است که سابقه طولانی و موفقیت‌آمیزی را در پرونده خود دارد. این سری از انواع کامیون‌ برای اولین بار در سال 2010 راهی بازار شدند. البته هر بار هم نسخه‌های جدیدتر آن تولید و عرضه می‌شود. دلیل محبوبیت کامیون‌های FH، داشتن موتورهای قوی و کارآمد با دامنه قدرت 420 تا 5420 اسب بخار است.

اولین مدل‌های ولوو FH در سال ۱۹۹۳ به بازار معرفی شدند و FH12 و FH16 نام داشتند. نام FH مخفف عبارت Forward control High entry است و عدد پس از آن نیز حجم موتور کامیون به لیتر را نشان می‌دهد.

مشخصات کامیون ولوو FH

این کامیون‌های شرکت Volvo دارای چهار طرح کابین از جمله Day Cab ، Sleeper Cab ، Globetrotter Cab و Globe Trotter XL Cab هستند و انرژی آن از طریق دیزل تأمین می‌شود. کامیون مدل FH دارای سه جعبه دنده شامل I-Shift، دستی و Powertronic صاف و دقیق است.

این کامیون قدرت حمل 44 تن بار حتی در سربالایی را نیز دارد. حداکثر سرعت آن 135 کیلومتر در ساعت است. ولوو برای طراحی کابین این مدل کامیون به قدرت موتور توجه ویژه‌ای داشته است که به خوبی از پس آن برمی‌آید.

ویژگی‌های کامیون ولوو FH

  • سنسور برف‌پاک‌کن
  • مجهز به سیستم صوتی قوی با ورودی USB، AUX و سیستم پخش‌کننده موسیقی و ویدئو و تلویزیون
  • دارای تخت خواب منعطف
  • کابین، فاقد نقطه کور و صندلی قابل تنظیم
  • طراحی ارگونومیک اهرم دنده و ترمز دستی
  • صندلی سرنشین، قابلیت تنظیم با انعطاف 90 درجه، حتی در زمانی که کامیون خاموش است را دارا است

کامیون ولوو مدل FM

مدل FM از دیگر انواع کامیون ولوو در ایران است که دارای موتوری با ساختار متفاوت از دیگر مدل‌های ولوو است. FM  در واقع مخفف کلمه  Forward control Medium height cab است که در فارسی به معنی کنترل جلو کابین ارتفاع متوسط است.

این خودرو با شش کابین مختلف به دست مشتریان می‌رسد که ازاین‌حیث، دست خریدار برای انتخاب کابین دلخواه تا حد زیادی باز است. نسل‌های مختلف این مدل از کمپانی ولوو از سال 98 به تولید رسیده است. اما اکنون، نسل سوم این خودرو که در سال 2020 تولید شده است، بازار خودرو حمل کننده را از آن خود کرده است از ویژگی‌های مفید این مدل از ولوو مصرف سوخت پایین در کنار بازدهی بالای آن است که این کامیون را تبدیل به یک گزینه‌ی مناسب برای حمل‌های درون شهری و برون شهری کرده است.

مشخصات کامیون ولوو مدل FM

مشخصات کامیون ولوو مدل FM به شرح زیر است:

  • این خودرو، دارای 5 سیلندر با ظرفیت 1.08 لیتر است که توان خروجی آن را تا 450 اسب بخار افزایش می‌دهد
  • موتور این خودرو، دارای توربوشارژر و اینتر کولر بود و همچنین برای آن، موتور دیزلی با ظرفیت 12.8 لیتری نیز در نظر گرفته شده است.
  • این خودرو، دارای چندین گیربکس 9 و 14 سرعته است. علاوه بر این، گیربکس 12 سرعته I-Shift نیز برای آن وجود دارد.
  • حداکثر سرعتی که برای این خودرو گزارش شده است 130 کیلومتر بر ساعت است.

آپشن‌های ولوو FM

  • طراحی‌ای که این کامیون دارد، از نظر منتقدین، بهترین طراحی ولوو است که نسبت به سری FH نیز پیشرفت زیادی داشته است
  • صفحه نمایشی که در این خودرو به کار گرفته شده است، صفحه نمایش Reked  است که به نوعی بهترین نوع نمایشگر به حساب می‌آید
  • کابین این خودرو، دارای یک تخت خواب بوده و برای خواب شبانه گزینه‌ی مناسبی به حساب می‌آید
  • سیستم صوتی و تصویری خوبی برای این خودرو در نظر گرفته شده که دارای سوکت‌های 12 ولتی و 24 ولتی به همراه اتصالات USB و AUX است.

ولوو مدل FE

ولوو FE از دیگر ماشین‌های سنگین برند Volvo است که به منظور حمل و نقل منطقه‌ای و سفرهای کوتاه کاربرد دارد. این سری از خودروهای ولوو با وزن خالص 18 تا 26 تن طراحی شده‌اند. وجود شاسی‌های متنوع و موتورهای قوی از جمله ویژگی‌های این گروه از کامیون‌های شرکت ولوو محسوب می‌شود. از کامیون FE می‌توان برای کارهایی مثل حمل و نقل گوشت و مواد غذایی منجمد، جابجایی زباله، کارهای ساختاری سبک و انواع مختلف تانکر استفاده کرد.

کامیون ولوو FE در دو نوع هارد و تراکتور و با تنظیمات محور 4×2 ، 6×2 و 6×4 در دسترس طرفداران این برند است. همچنین ولوو برای ساخت این سری از محصولاتش 4 نوع متفاوت کابین را در نظر گرفته است که شامل کابین کوچک، کابین روز، کابین راحت و کابین خواب است. این خودروی سنگین با کامیون‌هایی مانند DAF LF ، MAN TGL یا Iveco Eurocargo رقابت می‌کند.

مشخصات ولوو FE

انواع کامیون ولوو FE دارای موتورهای قدرتمندی هستند. موتورهای این سری از خودروهای سنگین ولوو با ظرفیت 7.2 لیتری و با قدرت 240 تا 340 اسب بخار در نظر گرفته شده‌اند. در این خودرو موتور بلافاصله به دریچه گاز پاسخ می‌دهد و از شتاب خوبی برای رسیدن به سرعت‌های بالا برخوردار است.

این کامیون دارای جعبه دنده دستی 6 و 9 سرعته اتوماتیک است که باعث صرفه‌جویی در مصرف سوخت هم می‌شود. گیربکس‌های خودرو هم از بهترین‌ها استفاده شده است. اهرم آن بدون لرزش عمل می‌کند.

حداکثر سرعت این کامیون 120 کیلومتر در ساعت است.

آپشن‌های ولوو FE

از آپشن‌ها و مشخصات کامیون ولوو FE می‌توان به طراحی تمیز و کاربردی آن اشاره کرد. در آن از هیچ عنصر فانتزی استفاده نشده است. شیشه جلو و کناره‌های اتومبیل بزرگ طراحی شده است که دید راننده را بهتر می‌کند.

پانل‌های جریان هوا و روکش‌های چرخش در این خودرو بهتر از سایر مدل‌های ولوو شده‌اند. بادگیرهای سقف و کناره‌ها هم کشش هوا را کاهش می‌دهند.

روکش‌های چرخ در کامیون FE مقاومت هوا را کمتر می‌کنند و در نتیجه کارایی کامیون افزایش می‌یابد.

کنترل از راه دور، سیستم صوتی، سیستم ناوبری ( برای پیدا کردن موقعیت رانندگی)، صندلی راحت و تختخواب برای استراحت از دیگر آپشن‌های این کامیون است.

ولوو FMX که با نام ولوو غول ساخت و ساز شناخته می شود، یکی از سرسخت ترین کامیون های موجود است که سراسر تکنولوژی را می توان در آن پیدا کرد. کامیون ولوو اف ام ایکس در سه مدل Day cab، Sleeper Cab و Globetrotter و با سه مدل موتور D11C، D13B و D13C طراحی و تولید می شود.

کامیون ولوو Fmx

برند ولوو اعتقاد دارد حتی انجام کارها در شرایط چالش برانگیز هم باید به راحتی انجام شوند. کامیون ولوو FMX قوی‌ترین کامیون ساختمانی این مجموعه به شمار می‌رود. کابین جدید، فضای بیشتر و دید بسیار خوب که با یک رابط کاربری و نمایشگر سازگار دیجیتالی همراه شده است. کامیون ولوو FMX ترکیبی از دنده کم و پیشرانه با قدرت ۵۴۰ اسب بخار و طیف وسیعی از گزینه‌های محور محرک است. با این کامیون سخت‌ترین کارها آسان می‌شود؛ چه جاده‌ای وجود داشته باشد یا نه!

همانطور که کامیون ولوو FMX را مشاهده می‌کنید، فضای داخلی کابین به گونه‌ای طراحی شده تا رانندگان کنترل کامل روی همه موارد را داشته باشند. به این ترتیب می‌توانند کارها را دقیق‌تر و راحت‌تر انجام دهد.

موتورهای سری FMX شامل:

  • D11K: 330, 380, 430, 460 اسب بخار
  • D13K: 420, 460, 500, 540 اسب بخار

می‌شوند. فضای داخلی بیشتر همراه با خط در کامیون پایین تر، با طراحی بیرونی کامیون همراه است. قسمت جلویی پایین و دارای چراغ‌های جلوی براق به شکل ۷ هستند. می‌توان از آن‌ها برای حمل و نقل در ساختمان سازی و همچنین معادن استفاده نمود.

معایب کامیون ولوو 

انتخاب کامیون‌های ولوو نسبت به کاربری می‌تواند متفاوت باشد. همان طور که گفتیم، مدل‌های متنوعی از آن در بازار موجود است از جمله N10، NH12 و FMX. هر کدام قدرت موتوری متفاوت دارند. البته، شرکت سوئدی ولوو همگی آن‌ها را با طراحی و مهندسی خوبی روانه بازار می‌کند تا کار طولانی مدت پشت کامیون باعث خستگی کاربر نشود. اما کیفیت کابین های آن نسبت به سایر بندهای ماشین سنگین کمتر است.

خرید قطعات کامیون ولوو از شرکت اصفهان تخشا

شرکت اصفهان تخشا تولید کننده قطعات ماشین سنگین است که شما میتوانید انواع قطعات یدکی کامیون ولوو و سایر کامیون ها را با بالاترین کیفیت خریداری کنید. واتر پمپ ولوو و سایر قطعات تولیدی این شرکت به همراه گارانتی به مشتری ارائه می شوند. از خرید قطعات کامیون ولوو خود اطمینان داشته باشید.

بنابراین برای دریافت مشاوره رایگان و خرید هر یک از قطعات تولیدی این شرکت با شماره 03133204745 تماس حاصل نمایید. شما می توانید برای مشاهده تمامی محصولات تولیدی این شرکت به وبسایت این مجموعه مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری :
چقدر این مقاله رو دوست داشتید؟
5/5