انواع کامیون - شرکت اصفهان تخشا

انواع کامیون در ایران

در جاده‌ها و سطح شهر انواع کامیون‌ها را مشاهده می‌کنید. این ماشین آلات وظیفه اصلی حمل و نقل را به عهده دارند. البته دیگر وظایف و کاربرد این ماین آلات را در صنایع و ساختمان سازی مشاهده کرده‌اید. به همین جهت در ادامه به معرفی انواع کامیون در ایران می‌پردازیم.

معرفی کامیون

کامیون چیست؟ کامیون، وسیله نقلیه موتوری است که برای حمل بار، حمل بارهای تخصصی یا انجام سایر کارهای مفید طراحی شده است. کامیون ها از نظر اندازه، قدرت و پیکربندی بسیار متفاوت هستند، اما اکثریت قریب به اتفاق دارای ساختار بدنه روی قاب (شاسی ) هستند، با کابینی که مستقل از قسمت بار خودرو است.

انواع کوچکتر ممکن است از نظر مکانیکی شبیه به برخی خودروها باشند. کامیون های تجاری می توانند بسیار بزرگ و قدرتمند باشند و ممکن است برای نصب با تجهیزات تخصصی، مانند کامیون های زباله، کامیون های آتش نشانی، میکسرهای بتن و بیل مکانیکی مکش پیکربندی شوند.

در انگلیسی آمریکایی، یک وسیله نقلیه تجاری بدون تریلر یا دیگر مفصل‌بندی، به طور رسمی یک “کامیون مستقیم” است، در حالی که خودرویی که به طور خاص برای کشیدن تریلر طراحی شده است، یک کامیون نیست، بلکه یک “تراکتور” است.

دسته بندی انواع کامیون‌های سنگین

انواع کامیون بر اساس موارد مهم زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • قدرت
  • حجم میزان بار حمل شده
  • نوع چرخ‌ها: چرخ‌ها معمولاً لاستیکی و زنجیری هستند.
  • اتصال مخزن و تراکتور: ممکن است شاسی یکپارچه، نیمه تریلر و تمام تریلر باشد.
  • روش تخلیه: شامل تخلیه از عقب، تخلیه از زیر، تخلیه از پهلو، تخلیه از جلو است.
  • قابلیت استفاده از شبکه راه‌ها: منظور جاده‌ای و خارج جاده‌ای است.

کامیون یخچال‌دار

کامیون سقف داری است که در قسمت بار آن تجهیزات سردکننده وجود دارد.

کامیون تانکر

کامیون تانکر که به آن کامیون باری مخزنی هم گفته می‌شود، کامیونی است که قسمت بار آن به‌صورت مخزن بسته و برای حمل انواع مایعات ساخته‌شده است.

  • کامیون بونکر: کامیونی که قسمت بار آن به‌صورت مخزن بسته و برای حمل انواع جامدات شکل‌پذیر مانند سیمان که در ساخت بتون کاربرد دارد، ساخته‌شده است.
  • کامیون مخلوط‌کن (میکسر): این نوع کامیون را حتماً در صنعت ساختمان‌سازی مشاهده کرده اید. کامیونی که قسمت بار آن به‌صورت مخزن بسته و دارای دستگاه مخلوط‌کن باشد. این نوع کامیون برای مخلوط و میکس کردن مواد تشکیل‌دهنده بتن و حمل آن به محل مصرف استفاده می‌شود و دارای یک مخزن گردان می‌باشد تا بتن برای رسیدن به مقصد سفت و خشک نشود.

کامیون میکسر

کامیونت: کامیونت‌ها به دو دسته خودروی ون باربری و لوری تقسیم می‌شوند که برای آشنایی بیشتر به تشریح هر یک می‌پردازیم

۱- خودروی ون باربری: وسیله نقلیه موتوری جهت حمل بار است که اتاق راننده و اتاق بار به‌صورت دو محفظه جداگانه روی یک شاسی پیاده شده است که مجموع وزن و ظرفیت حمل بار ون باربری از ۳٫۵ تن تا کمتر از ۵ تن است.

۲- لوری: تفاوت لوری و ون باری در میزان حمل بار است. لوری می‌تواند بارهای ۵ تن تا کمتر از ۶ تن را حمل کند.

  • کشنده: وسیله نقلیه ایست که یدک یا نیمه یدک را به دنبال خود کشیده و به حرکت درمی‌آورد و برای حمل انواع کانتینر، کفی، کانکس و غیره استفاده می‌شود.

بوژی: بوژی که هزارچرخ و ارابه واگن هم نام دارد، نوعی تریلر دارای محورهای متناسب با میزان بار است و برای حمل بارهای بسیار سنگین به‌منظور کاهش فشار بار بر روی جاده، راه‌آهن و همچنین وسایل نقلیه بکار می‌رود.

کامیون‌ها بر اساس کاربری شان به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

۱- کامیون اتاق‌دار

اصطلاح کامیون اتاق‌دار به کامیونی گفته می‌شود که بیشترین ارتفاع دیواره مقاوم اتاق بار آن، یک و نیم متر باشد. یعنی دیوار اتاق تعبیه شده در قسمت بار از کف تا سقف اتاق کمتر از یک و نیم متر

۲- کامیون لبه‌دار

این کامیون هم مانند کامیون اتاق دار، دارای محدودیت در ارتفاع دیوار آن است. بیشترین ارتفاع دیواره مقاوم اتاق بار کامیون لبه‌دار ۸۰ سانتی‌متر است. پس از نظر ارتفاعی حدود نصف ارتفاع کامیون اتاق‌دار است.

۳- کامیون تیغه‌دار

کامیون‌هایی که اتاق قسمت بار آن، توسط یک تیغه یا دیواره به دو قسمت مساوی تقسیم شده باشد را کامیون تیغه دار گویند. این دو بخش بودن اتاق به تفکیک بارهایی که حمل می‌شود کمک کرده و راننده به راحتی می‌تواند از دو جای متفاوت برای حمل بارگیری کند.

۴- کامیون کفی

کامیون‌هایی که اتاق آنها فارغ از دیواره است یا بعضاً اتاق بار ندارد را کامیون کفی می‌نامند. کامیون کفی برای حمل خودروهای سنگین، دستگاه‌های بزرگ صنایع مختلف و نصب جرثقیل استفاده می‌شوند.

۵- کامیون سقف‌دار

اتاق بار برخی از کامیون‌ها سقف دارد. این کامیون‌ها برای حمل و نقل بارهایی که نیاز به مراقبت بیشتر دارند استفاده می‌شوند. به این دسته، کامیون سقف‌دار می‌گویند. اصطلاح کامیون مسقف نیز برای این نوع از کامیون‌ها کاربرد دارد.

۶- کامیون یخچال‌دار

برخی از مواد غذایی در هنگام حمل و نقل نیاز به سرما یا ماندن در حالت منجمد دارند. این دسته از مواد غذایی باید با وسایل نقلیه یخچال‌دار جابجا شوند. به همین خاطر و برای سهولت در جابجایی این نوع خوراکی‌ها، کامیون‌های مجهز به یخچال طراحی و تولید می‌شوند.

۷- تانکر

تانکرها هم دسته‌ای از کامیون‌ها هستند که به مخزنی برای حمل مایعات مجهز شده‌اند. این دسته از کامیون‌ها در حمل مواد نفتی و آب کاربرد زیادی دارند.

۸- بونکر

تفاوت بونکر و تانکر در حمل نوع بارشان است. بونکرها هم دارای مخزن هستند اما این مخزن برای حمل جامدات شکل پذیر مانند سیمان به کار می‌روند.

۹- کامیون مخلوط‌کن (میکسر)

این دسته از کامیون‌ها نیز مانند تانکر و بونکر داران مخزن هستند اما این مخزن با گردش و حرکات دورانی برای مخلوط کردن (میکس‌کردن) انواع مواد به کار می‌رود. البته کامیون‌های میکسر در بیشتر موارد برای مخلوط کردن مواد تشکیل دهنده بتن به کار می‌روند و به خاطر خشک نشدن آنها در طول مسیر عملیات مخلوط کردن ادامه پیدا می‌کند.

۱۰- کامیون کمپرسی

برخی از کامیون‌های اتاق‌دار به دستگاه کمپرس مجهزند. این کمپسر به کامیون کمک می‌کند تا بار خود را خالی کند. به این وسیله کامیون کمپرسی گویند. این کامیون‌ها برای خالی کردن راحت‌تر مصالح‌ ساختمانی و بارهای مشابه استفاده می‌شوند.

۱۱- کامیونت

خود کامیونت‌ها به دو دسته تبدیل می‌شوند: ۱- خودروی ون باربری: وسیله نقلیه موتوری باری است که اتاق راننده و اتاق بار به صورت دو محفظه جداگانه روی یک شاسی پیاده شده است. مجموع وزن و ظرفیت حمل بار ون باربری از ۳٫۵ تن تا کمتر از ۵ تن است. ۲- لوری: تفاوت لوری و ون باری در میزان حمل بار است. لوری می‌توان بارهای از ۵ تن تا کمتر از ۶ تن را حمل کند.

۱۲- کشنده (کمرشکن)

این نوع از کامیون یدک‌ها یا نیمه یدک‌ها را به دنبال خود می‌کشد. از کامیون های کشنده برای حمل انواع کفی، کانکس، کانتینر و غیره استفاده می‌شود.

انواع کامیون بر اساس محور و وزن

کامیونت (خاور): این کامیون‌ها کوچک و کمی بزرگتر از وانت بوده و دارای دو محور و شش چرخ هستند که میزان بارگیری آن‌ها تا 3 تن است.

تک: این کامیون‌ها با دو محور و شش چرخ که حداکثر مجاز به حمل ۱۰ تن بار هستند.

جفت: این کامیون ها معمولاٌ دارای سه محور و ده چرخ هستند که جفت‌های کمپرسی آن ۶×۴ است، ولی باری‌ها اکثراً ۶×۲ بوده و می‌توانند تا ۱۵ تن بار را حمل کنند.

تریلی: در واقع یک نوع از کامیون ها تریلی نام دارد که دارای انواع مختلفی است. تریلی‌ها وسایل حمل و نقل و حمل بار هستند که برای باربری‌های سنگین استفاده می‌شود و تا چندین تن توان حمل بار را دارد. 

هجده چرخ: تریلی‌ها کامیون‌های دو قسمتی هستند، یعنی قسمت بارگیر آن‌ها (تریلر) با یک مفصل به کله وصل می‌شود، این دسته از کامیون‌ها برای بارهای حجیم و سنگین و همچنین برای کمپرسی و کفی استفاده می‌شود.

کمرشکن: کمرشکن هم زیرمجموعه‌ی تریلی است با این تفاوت که تریلر آن نسبتاً قوی‌تر از تریلی های دیگر است. این کامیون دارای حالتی خاص است که از آن برای ترابری بارهای سنگین‌تر و ماشین‌آلات راه‌سازی استفاده می‌شود.

911: در واقع این کامیون در دسته‌ای بین خاور و تک‌ها قرار می‌گیرد و برگرفته از نام بنز ۹۱۱ است. البته این نوع بیشتر بین راننده‌ها و باربری‌ها مشهور است و نمی‌توان آن را یک دسته جدا به‌حساب آورد.

خرید و قطعات انواع کامیون از شرکت اصفهان تخشا

شرکت اصفهان تخشا یکی از تولیدکنندگان برتر در زمینه ساخت قطعات یدکی ماشین سنگین است. شما می‌توانید واترپمپ‌های کامیون این شرکت را با بهترین کیفیت ساخت و متریال خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهید.

شما می‌توانید برای خرید قطعات انواع کامیون از شرکت اصفهان به وبسایت این شرکت مراجعه کنید و در میان انواع قطعات تولیدی این شرکت؛ محصول مورد نیاز خود را خریداری کنید. برای دریافت مشاوره رایگان برای خرید قطعات ماشین سنگین اصفهان تخشا از طریق شماره  ۰۳۱۳۳۲۰۴۷۴۵ با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری :
چقدر این مقاله رو دوست داشتید؟
5/5