انواع کامیون ماک - اصفهان تخشا

انواع کامیون ماک

یکی دیگر از کامیون‌های پرطرفدار در ایران به سری کامیون‌های ساخته شده در شرکت ماک باز می‌گردد. کشندگی و قدرت موتور منحصر به فرد این نوع ماشین‌ها آن‌ها را به گزینه برتر حمل و نقل برای بسیاری از رانندگان و کسب و کارهای صنعتی تبدیل کرده است. در این مقاله با اصفهان تخشا همراه باشید تا درباره انواع کامیون ماک اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.

معرفی کامیون ماک

ماک ( Mack) یکی از شرکت‌های مرتبط با صنایع سنگین آمریکایی است، که اکنون از زیرمجموعه‌های شرکت خودروسازی ولوو به حساب می‌آید. این شرکت در گذشته تولیدکننده انواع کامیون، اتوبوس و اتوبوس برقی بود، اما امروزه تنها در زمینه تولید کامیون فعالیت دارد.

در واقع باید این نکته را بیان کرد که شرکت ولوو بعد از دو گروه دایملر و paccar، سومین گروه خودروسازی ایالت متحده آمریکا است که از نظر بین‌المللی با وجود رقیب سرسختی مثل دانگ فنگ و دیگر شرکای تجاری خودروسازی سنگین، به رتبه دوم صعود کرده است. کامیون‌های ماک به سرعت در ایران طرفداران زیادی پیدا کردند و اغلب از آن‌ها برای انتقال تجهیزات نظامی و یا انتقال بارهای مختلف استفاده می‌شود.

به هنگام بررسی انواع کامیون موجود در ایران نیاز به اطلاعات کامل در این باره دارید. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله انواع کامیون در ایران را در اولویت قرار دهید.

تاریخچه کامیون ماک در ایران

در سال ۱۸۹۰ جک ماک در شرکت کالسکه و واگن سازی فالسن و بری (Fallesen & Berry) مشغول به کار می‌شود. در سال ۱۸۹۳ جک و برادرش آگوست اقدام به خرید این کارخانه می‌کنند و از اینجاست که تاریخچه کامیون‌های ماک رقم می‌خورد.

برادر دیگر، ویلیام ماک، که در زمینه واگن سازی فعالیت داشت، سال بعد به این جمع می‌پیوندد و این شرکت جدید با تمرکز بالا روی ساخت واگن به فعالیت خود ادامه می‌دهد و ساخت کالسکه را به کلی از برنامه خارج می‌کند. در این دوره موتورهای برقی و بخاری به تازگی اختراع شده‌اند که جذابیت بالایی برای برادران ماک ایجاد می‌کنند.

علامت تجاری شرکت ماک، بولداگ (سگ نر) است. کامیون های ماک در سال ۱۹۱۷ در جنگ جهانی این لقب (بولداگ) را پیدا کردند. دلیل اصلی آن نیز طراحی دماغه پهن کاپوت کامیون های ماک و دوام بالای آنها بوده که سربازان انگلیسی را به یاد بولداگ انگلیسی می‌انداخت.

تاریخچه کامیون ماک در ایران قدمت چندین ساله دارد. ورود اولین کامیون‌های ماک به ایران به سال های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ باز می‌گردد. البته بعد از سال ۱۳۵۹ خورشیدی ورود کامیون‌های ماک به ایران بسیار محدود شد. جالب است بدانید ماک مدل ۱۹۴۱ هنوز در جاده‌های ایران مشاهده می‌شود.

سال‌ها بعد شرکت ایران کاوه با ایجاد تغییراتی در کامیون ماک R600 برای تسهیل در تولید آن، شروع به عرضه داخلی این کامیون کرد که به ماک ایران کاوه شهرت یافت. کابین این کامیون حالت تخم مرغی مدل‌های خارجی را نداشت و از لحاظ فضای داخلی حجیم تر از مدل خارجی بود. بسیاری از مشتریان از تک کابین بودن این مدل ناراضی بودند و با ایجاد تغییراتی آن را به صورت دو کابین در آوردند که زمینه تولید ماک دو کابین توسط شرکت شاهین خودرو دیزل شد.

انواع کامیون ماک در ایران + مشخصات

1- کامیون ماک بی دماغ سری MC/MR یا کامیون ماک Terrapro

کامیون ماک ماک بی دماغ سری MC/MR یکی از مدل‌های خاص تولید شده توسط این کمپانی است که به ندرت در ایران یافت می‌شود. این ماشین از زمان تولید تا به امروز بیشتر در عرصه کار‌های معدنی کابرد دارد.

کامیون ماک Terrapro

2- کامیون ماک دماغ دار سری CX

کامیون ماک دماغ دار سری CX یکی از محبوب ترین محصولات کمپانی ماک است که در خارج از ایران بسیار پرطرفدار است. اما این کامیون در ایران به شدت کمیاب است و تعداد کامیون‌های ماک دماغ دار سری CX، به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسند. این مدل از کامیون های تولید شده توسط کمپانی آمریکایی ماک، دارای ظاهری بسیار محبوب در بین رانندگان ماشین سنگین دنیا است.

3- کامیون ماک دماغ دار سری CH

کامیون ماک دماغ دار سری CH که با نام ماک دلفینی در ایران مشهور است، یکی دیگر از محصولات پر طرفدار کمپانی ماک در داخل و خارج ایران است. این مدل از محصولات ماک دارای یک شاسی نبستا بلند بوده که برای جاده‌هایی مثل جاده‌های استرالیا، شمال قاره آمریکا و … طراحی شده است. کامیون‌های ماک دماغ دار سری CH از قدرت موتور و قوای فنی بسیار قابل قبولی نیز برخوردار است.

کامیون ماک دماغ دار سری CH - اصفهان تخشا

4- کامیون ماک دماغ دار سری RW

کامیون ماک دماغ دار سری RW، معروف به سوپرلاینر از نظر کابین شباهت بسیار زیادی به ماک‌های سری R دارد البته کاپوت این مدل از محصولات ماک نسبت به سری R کمی کشیده تر است. این مدل از کامیون‌های ماک از نظر قدرتی شباهت زیادی به کامیون‌های ماک سری MH دارد.

کامیون ماک دماغ دار سری RW - اصفهان تخشا

5- کامیون ماک بی دماغ سری MH 

کامیون ماک بی دماغ سری MH با کمک سازمان موتور به داخل کشور وارد شد به همین دلیل از زمان ورود این محصول به ایران تا به امروز، از آن به عنوان کامیون مترویی یاد می‌شود. این کامیون به لقب Ultra liner معروف است.

کامیون ماک بی دماغ سری MH - اصفهان تخشا

6- کامیون ماک بی دماغ سری WR 

 کامیون ماک بی دماغ سری WR یا همان ماک مخابراتی یکی دیگر کامیون‌های مشهور و در عین حال کمیاب ایران است. این خودرو توسط شرکت مخابرات به ایران وارد شد به همین دلیل از آن به عنوان ماک مخابراتی یاد می‌شود. یکی دیگر از القاب این سری از محصولات کمپانی ماک، Cruise Liner است.

7- ماک سکته‌ای سری U

در این مدل از محصولات ارائه شده توسط کمپانی ماک مانند کامیون‌های ماک سری DM، کابین راننده در سمت راست قرار دارد و مثل سایر مدل‌های این کمپانی در وسط ماشین وجود ندارد. در ایران از این محصولات به عنوان یک کشنده فوق سنگین یاد می‌شود و بسیاری از تجهیزات فوق سنگین صنعتی را به کمک این کامیون‌ها جا به جا می‌کنند. کاپوت به کار رفته در کامیون ماک سکته‌ای سری U، همانند سری R از نوع بلند شونده است.

ماک سکته‌ای سری U - اصفهان تخشا

8- کامیون ماک دماغ دار سری RD

کامیون ماک دماغ‌ دار سری RD از سری محصولات اکسل جلو کمپانی ماک بوده که کابینی مشابه با ماک‌های سری R دارد. کاپوت این مدل از کامیون‌های ماک بسیار شبیه به کامیون‌های ماک سری CH است.

9- کامیون ماک بی دماغ سری F

ماک بی دماغ سری F یکی از محصولات ناموفق بازار ایران است که طرح کابین آن، نتوانست نظر کامیون سواران ایرانی را به خود جلب کند و مانند ماک دلفینی و … در ایران محبوب نشد. این مدل از کامیون‌های ماک، دارای مولد قدرتی مثل کامیون‌های ماک سری R است اما از نظر شهرت در داخل ایران هیچ شباهتی با این محصولات ندارند.

از این کامیون برای جابجایی بار سنگین و حجیم بهره می‌برند. برای مقایسه قدرت و ویژگی‌های بهتر است، انواع قوی ترین کامیون دنیا کلیک کنید.

کامیون ماک بی دماغ سری F - اصفهان تخشا

10- کامیون ماک سری R

کامیون ماک سری R بی شک یکی از محبوب ترین مدل‌های موجود در ایران است که مدل‌های بسیاری قدیمی آن‌ها، همچنان در ایران فعالیت می‌کنند. این سری از کامیون‌های ماک به علت قدرت مناسب، طول عمر بالا و … توانسته‌اند برای یک مدت زمان طولانی در جاده‌های ایران حضور داشته باشند.

این مدل از انواع تریلی در ایران است. برای آشنایی بیشتر، انواع تریلی در ایران را حتما بخوانید.

کامیون ماک سری R - اصفهان تخشا

11- کامیون ماک سری B

کامیون ماک سری بی که به ماک جنگی نیز معروف است، یکی دیگر از محصولات تولید شده در شرکت ماک است. این سری از محصولات شرکت ماک به کامیون‌های ماک تخم مرغی نیز معروف است.

ماک سری E، سری A، ماک جنگی ساده و … همگی جز دیگر مدل‌های ارائه شده توسط کمپانی آمریکایی ماک است. کمپانی ماک امروزه نیز کامیون‌های مختلف و بسیار قدرتمندی را به بازار خرید و فروش ماشین‌های سنگین دنیا وارد می‌کند که بسیاری از آن ها در حال حاضر به داخل ایران وارد شده‌اند.

B کامیون ماک سری  - اصفهان تخشا

مزایای کامیون ماک

اکسل کامیون سری R ماک در قسمت جلو قرار گرفته است. یکی از مزیت‌هایی که این کامیون دارد این است که به خاطر اینکه چرخ‌های این کامیون از قسمت کابین آن دور است، رانندگی با این کامیون در مقایسه با کامیون‌های دیگر راحت تر می‌شود. از طرفی دیگر به خاطر اینکه وزن این کامیون بر روی محورها به خوبی تقسیم شده است می‌توان با استفاده از این کامیون، بار بیشتری را جا به جا کند.

بدنه‌ی خارجی کامیون‌های ماک به صورت تخت و با خطوط تیز طراحی شده است. اما مدل‌های وارداتی مجهز به درب‌هایی با قوس ملایم هستند. قسمتی که برای خواب این کامیون طراحی شده است فضای مناسبی برای خواب نیست، چرا که فضای کوچک و تنگی دارد اما به راننده کمک زیادی می‌کند تا بتواند وسایل خود را در آنجا نگهداری کند.

همچنین لازم به ذکر است که برخی از این مدل‌ها مجهز به اتاق خواب بزرگتری است که راننده‌ها از این نوع کامیون‌ها با نام کوله پشتی یاد می‌کنند. این قابلیت در مدل جدید ماک وجود دارد. برای مشاهده و بررسی قابلیت‌های جدید در ماک، جدیدترین کامیون ماک را بررسی کنید.

خرید قطعات کامیون ماک از شرکت اصفهان تخشا

یکی از دغدغه‌های اصلی رانندگان کامیون‌های ماک مربوط به خرید قطعات یدکی با کیفیت این ماشین سنگین است. شرکت اصفهان تخشا در همین راستا با تولید واتر پمپ ماک با بهترین متریال ساخت، قدم بزرگی را در این راستا برداشته است و دغدغه ی بسیاری از صاحبان این ماشین سنگین را برطرف کرده است. شما می توانید برای مشاهده محصولات تولید شده در این شرکت به وبسایت اصفهان تخشا مراجعه کنید.

همچنین برای کسب اطلاعات شما برای خرید قطعات کامیون ماک با شماره  ۰۳۱۳۳۲۰۴۷۴۵  در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری :
چقدر این مقاله رو دوست داشتید؟
5/5